Nadelen

Geen isolatie.

Een gereinigde gevel biedt geen extra isolatie tegen warmte of koude. Maar eenmaal schoon kan u er wel meteen een isolerende laag op laten plaatsen. Uw gevel krijgt ook altijd een beschermende laag om water buiten te houden.

Lelijke gevelstenen

Door reinigen komt de oorspronkelijke gevel terug aan de oppervlakte. Vindt u die niet zo mooi? Waarom geen decoratief laagje spuitkruk of crepi?

Kostprijs per meter

Een gevel professioneel laten reinigen kost iets. Maar minder dan je zou denken. En veel minder dan kosten door waterschade. Je krijgt er ook een stralende gevel voor terug. Is je huis ouder dan 10 jaar? Dan geniet je ook van de verlaagde btw van 6%.

Grote werken

Wie twijfelt over een gevelreiniging denk soms aan grote stellingen en langdurige werken. Maar uw gevel reinigen kan snel en efficiënt gebeuren.

Gevels krijgen veel te verduren. Onder andere mos, roet, kalk en algen zeten zich graag vast op uw gevel. Na een langere periode ziet die gevel er niet meer uit. Gevelreiniging zorgt ervoor dat uw gevel er weer als nieuw uitziet en het karakter van uw woning komt weer tot zijn recht.

Hoewel het uitzicht zeker belangrijk is, heeft gevelreiniging veel meer dan enkel een esthetische functie. Een gevel die grondig is aangetast, verliest zijn vochtwerende functie. Het komt er dan op aan om de binnenmuren te beschermen eer ze beschadigd worden.

We beschermen ramen, deuren en gaten op correcte wijze zodat ze niet beschadigd worden tijdens de reiniging.  voeren herstellingen uit indien nodig en beschermen daarna uw façade met een waterwerende laag.