Voordelen

Een huis met karakter

Wie woont er graag achter een vuile verweerde gevel? Met een snelle ingreep maken wij dat uw woning weer blinkt van trots.

Weg met mos, roet, sluier en algen

Verwijder alle vuil dat zich door over de jaren heeft vastgezet en dat ervoor zorgt dat de kwaliteit van uw muren steeds verder achteruitgaat.

Spoor verborgen gebreken op

Bij een grondige reiniging van uw gevel sporen we snel gebreken op die verstopt zaten achter vuil. Denk aan barstjes, afbrokkelende stenen, versleten voegen, …

Verhoog de waarde van uw huis

Heeft u plannen om uw huis te verkopen? Een huis met een propere gevel overtuigt makkelijker kopers en brengt zo een stuk meer op.

Herstel de vochtwerende werking van muren

Mos, algen en vuil aan de muur houden water op, dat zo makkelijker kan binnendringen in uw huis. Na reiniging en eventuele herstelling krijgt water geen kans meer.

Proper én beschermd

Gevels krijgen dan veel te verduren. Onder andere mos, roet, kalk en algen zeten zich graag vast op uw gevel. Na een langere periode ziet die gevel er niet meer uit. Gevelreiniging zorgt ervoor dat uw gevel er weer als nieuw uitziet en het karakter van uw woning komt weer tot zijn recht.

Hoewel het uitzicht zeker belangrijk is, heeft gevelreiniging veel meer dan enkel een esthetische functie. Een gevel die grondig is aangetast, verliest zijn vochtwerende functie. Het komt er dan op aan om de binnenmuren te beschermen eer ze beschadigd worden.

We beschermen ramen, deuren en gaten op correcte wijze zodat ze niet beschadigd worden tijdens de reiniging.  voeren herstellingen uit indien nodig en beschermen daarna uw façade met een waterwerende laag.

Zandstralen, stoomreiniging, nevelstralen, vochtstralen, chemisch reinigen, …

Elke soort gevel wordt op de meest aangewezen manier aangepakt. Milde vervuiling of gevoelige oppervlaktes zoals crepi kunnen we reinigen met stoomreinigers. Gaat het om hardnekkiger vervuiling, dan schakelen we over op nevelstralen, vochtstralen, zandstralen of chemische reiniging.

Zandstralen

Bij zandstralen worden kleine korrels zand onder hoge druk tegen gevelstenen gespoten. Het is een milieuvriendelijke gevelreiniging en wordt vaak toegepast bij sterke vervuiling.

Vochtstralen

Een gevelreiniging met vochtstralen gebeurt met een combinatie van water met zand, kalk of glasparels. Door de toevoeging van water is reinigen met vochtstralen zachter voor de gevel.

Nevelstralen

Gevoelige gevels (beschermde gebouwen, zachte of poreuze steen) moeten voorzichtig behandeld worden. Nevelstralen gebruikt indirecte stralen die nauwkeurig ingesteld worden naargelang ondergrond. Er worden verschillende korrelvormen gebruikt en de spuitopening kan nauwkeurig aangepast worden. Ideaal bij renovatie.

Stoomreinigen van de gevel

Stoomreiniging maakt gebruik van de temperatuur van het gebruikte water. Aan water tussen de 100° en 150° Celsius worden verder geen korrels of andere stoffen toegevoegd. Daardoor is het een zachte en goedkopere gevelreiniging. Sterk vervuilde gevels kunnen wel niet zo goed met stoom worden gereinigd.

Chemisch reinigen

Chemische reiniging kan overweg met hardnekkige vervuiling. De gebruikte biologische of chemische middelen worden gekozen in functie van de ondergrond om schade te vermijden. Chemisch reinigen is een effectieve en betaalbare techniek om snel grote oppervlakten weer stralend te krijgen.