Prijs

Hoeveel kost gevelreiniging?

Een exacte kostprijs van een gevelreiniging kunnen we maar geven na een bezoek ter plaatse. Want naast de oppervlakte van de gevel en de graad van vervuiling, zijn er nog een hoop andere factoren die een bepalende rol spelen.

Is de woning goed bereikbaar? Zijn er erg hoge muren of vreemde hoeken? Kan er een vrachtwagen met materiaal en hulpmiddelen op straat staan? Moeten er voegen hersteld worden of beschadigde steven worden aangepakt?

Wilt u een idee hebben van de kostprijs voor de reiniging van uw gevel? Contacteer Care2Cover voor een vrijblijvende offerte. We komen ter plaatse een inschatting maken en geven u een daarna een duidelijke offerte voor de aangewezen reiniging. Ons reinigingsteam werkt met nieuw en gespecialiseerd materiaal zodat alles veilig, snel en degelijk verloopt.

Een mooie gevel is het visitekaartje van uw woning. Gelukkig zijn er veel aangepaste methodes om die woning weer te doen stralen. Bij nevelstralen worden de muren gespoeld met zuiver water onder vrij lage druk om mos, regensporen en vervuiling door uitlaatgassen te verwijderen. Met een hogedrukreiniger haalt ook wat hardnekkiger vuil weg, maar is minder geschikt voor poreuze gevels of bij barsten in muren.

Ook bij gevelrenovatie met stoom moet er opgelet worden voor vochtinfiltratie bij beschadigde gevels, maar het is een zachtaardige methode die het gevelmateriaal niet aantast. Bij gebruik van wervelstralen of luchtgommen wordt met een compressor de gevel gestraald met poeder dat gekozen wordt in functie van de hardheid van de gevel. Wervelstralen werkt goed voor hardnekkig vuil en omdat het een zogenaamde droge methode is, is zeker geen risico voor waterschade.

Een meer ingrijpende aanpak kan met zandstralen: een bekende behandeling van gevels met silicium- of kwartskorrels die tegen de muur worden gespoten. Een goede afdichting van de gevel is dan wel noodzakelijk.Wordt ook water vermengd met de granulaten om onder hoge druk tegen de muur te spuiten, dan spreken we van vochtstralen, of nat zandstralen.

Een andere mogelijkheid is chemische gevelbehandeling, waarbij een chemische vloeistof de vervuiling aanpakt en daarna wordt afgespoten met water onder hoge druk of stoom.